Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Τυρκουάζ, το χρώμα του καλοκαιριού

Τυρκουάζ, το δημοφιλέστερο χρώμα στον κόσμο της μόδας και των κοσμημάτων

Το τυρκουάζ αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς ημιπολύτιμους λίθους από την αρχαιότητα που συνεχίζει να φοριέται ακόμη και σήμερα. Μπορεί να πει κανείς πως είναι το δημοφιλέστερο και πιο πολυφορεμένο κόσμημα του καλοκαιριού. Αποτελεί must-κόσμημα για κάθε γυναίκα που θα πρέπει να το έχει στη συλλογή της σε κάθε συνδυασμό όπως σε κολιέ, σκουλαρίκια και βραχιόλια.

Τα χρώματά του τυρκουάζ προσωπικά, με ταξιδεύουν στις θάλασσες του νησιού μου, που έχουν την ίδια διαύγεια και προσφέρουν την ίδια ανεξάντλητη ομορφιά. Είναι ένα χρώμα που σε ηρεμεί, σε χαλαρώνει και σύμφωνα με τις παλαιότερες πεποιθήσεις, το τυρκουάζ διαθέτει προστατευτικές ιδιότητες.  Σε πολλούς πολιτισμούς άλλωστε, τη θεωρούσαν ιερή πέτρα, ένα φυλαχτό που φέρνει καλή τύχη.

Το χαρούμενο χρώμα του τουρκουάζ λέγεται ότι βοηθά μία επιφυλακτική προσωπικότητα να αποκτήσει περισσότερη αυτοπεποίθηση. Ειδικά τον τελευταίο καιρό, είναι κάτι που λείπει και θα πρέπει να την επανακτήσουμε. Για αυτό συνιστώ ανεπιφύλακτα το τιρκουάζ στις καλοκαιρινές μας εμφανίσεις

Καλό Καλοκαίρι